ece-rubi-brilla
És una de les tres empreses subministradores que s’ha adjudicat la subhasta promoguda pel consistori vallesà per a la compra agregada d’energia verda

L’Electra Caldense Energia ha estat una de les tres empreses subministradores d’energia que han guanyat la primera subhasta realitzada per a la compra agregada d’energia d’origen 100 % renovable que ha impulsat l’Ajuntament de Rubí, en el marc de la iniciativa Rubí Brilla. Es tracta de la primera compra conjunta d’energia realitzada a Catalunya que es troba vinculada a un territori determinat i no pas a un sector econòmic específic, com se sol fer habitualment.

També per primera vegada a Catalunya, la subhasta d’energia l’han guanyada tres empreses comercialitzadores d’electricitat que no pertanyen a cap dels grans grups energètics estatals, entre les que figura Electra Caldense Energia. De les tres empreses adjudicatàries, Electra Caldense Energia  ofereix un subministrament verdaderament de proximitat, des de les seves instal·lacions situades a Caldes de Montbui, que donen servei a un nombre cada cop més gran d’empreses, particulars i institucions del Vallès i de la resta de Catalunya

En la licitació de Rubí, realitzada de manera electrònica, han participat 17 subministradores d’electricitat. L’electricitat adjudicada es destinarà a 58 empreses i comerços del municipi de Rubí, que representen 78 punts de subministrament i han adquirit aproximadament 28 GWh d’electricitat. Gràcies al mecanisme de subhasta de la compra agregada, el preu final obtingut ha estat una tercera part més econòmic que el preu de sortida fixat inicialment. Això significa que els participants en la compra podran estalviar-se prop de 150.000 euros en conjunt. L’èxit obtingut ha fet que altres municipis catalans ja s’hagin interessat per aquesta fórmula.

Energia amb el segell “100 % renovable”

A més a més d’oferir el millor preu i qualitat de servei, un altre dels requisits de la compra agregada era que l’energia havia de tenir un origen 100 % renovable. Per a l’Electra Caldense Energia, complir aquest requisit no ha suposat cap problema perquè l’empresa va obtenir recentment la certificació “100 % energia verda”que emet la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Aquest segell certifica que tota l’electricitat comercialitzada per l’Electra Caldense Energia procedeix de fonts totalment renovables que no usen combustibles fòssils.

La compra conjunta d’energia impulsada per l’Ajuntament de Rubí forma part de la iniciativa Rubí Brilla, un projecte municipal que té l’objectiu de convertir la ciutat de Rubí en un referent nacional i internacional en eficiència energètica i energies renovables, com a factor per a promoure la millora de la competitivitat i la preservació del medi ambient. Entre les iniciatives que impulsa aquest projecte hi ha, a més de les compres agregades d’energia com la realitzada recentment, la promoció de l’autoconsum elèctric, el foment de l’eficiència energètica en empreses, indústries, comerços i habitatges, així com la sensibilització de la població general.

Entrades recomanades