ECE i PEUSA ACM

Electra Caldense Energia i PEUSA s'adjudiquen el concurs d'autoconsum de l'Associació Catalana de Municipis

Electra Caldense Energia i PEUSA han estat les empreses comercialitzadores d’energia adjudicatàries del primer concurs de subministrament d’energia elèctrica amb compensació d’excedents provinents de l’autoconsum fotovoltaic que ha estat organitzat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i el Consorci Català pel Desenvolupament Local (CCDL).

En un moment en el qual els preus de l’energia estan al centre del debat públic, dues empreses comercialitzadores d’energia locals, amb una trajectòria centenària i una decidida aposta per la sostenibilitat i la proximitat, s’han adjudicat els quatre lots de subministrament territorial que formaven part del concurs. Concretament, Electra Caldense Energia ha obtingut els lots de subministrament corresponents a les províncies de Barcelona, Girona i Tarragona, mentre que PEUSA ha obtingut l’adjudicació del lot corresponent a Lleida (mitjançant Hidroelèctrica del Valira S.L., la seva comercialitzadora d’electricitat i gas). Ambdues empreses s’han imposat en la licitació a importants grups elèctrics nacionals que hi optaven, com ara Endesa o Iberdrola.

Durant el pròxim any, Electra Caldense Energia i PEUSA gestionaran el subministrament elèctric en la modalitat d’autoconsum fotovoltaic i compensació d’excedents per a les 2.000 entitats locals de Catalunya adherides a aquesta convocatòria de compra col·lectiva d’energia.

A més a més, les entitats que tinguin punts de subministrament en règim d’autoconsum (per exemple, plaques solars a les cobertes d’edificis públics), podran donar-los d’alta per compensar els seus excedents de producció, abocant-los a la xarxa elèctrica a canvi d’un descompte a la factura elèctrica. Aquesta modalitat, coneguda com compensació d’excedents d’autoconsum, permet un major aprofitament del rendiment de les instal·lacions sense necessitat d’emmagatzemar l’energia, un aspecte que les encareix i en complica el funcionament.

“L’autoconsum fotovoltaic creix ràpidament a Catalunya i el món municipal hi té un paper molt important. El suport proporcionat per l’Associació Catalana de Municipis mitjançant aquesta convocatòria ajudarà a fer que més entitats locals, i els ciutadans als qui donen servei, es puguin beneficiar dels avantatges de poder generar la seva pròpia energia de proximitat”.

“El nostre grup va ser pioner en la generació d'energia renovable al Pirineu a principis del segle XX i actualment mantenim el nostre compromís de proporcionar un subministrament elèctric de qualitat i proximitat, usant fonts d’energia verda i vetllant pel desenvolupament econòmic del nostre territori. L'adjudicació és un aval a la nostra aposta per les energies renovables i l'autoconsum”.

Entrades recomanades