conveni-ajuntament-caldes-1

El passat 28 de novembre de 2014, l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, i l’administrador d’Electra Caldense Energia, Oriol Xalabarder, van firmar un acord per al desenvolupament d’accions de suport social a consumidors d’energia elèctrica, el divendres 28 de novembre.

El conveni estableix dues línies d’actuació principals: d’una banda, l’aplicació d’una tarifa social amb preus més reduïts que els generals a clients que compleixin els requisits que s’han dissenyat amb el departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Caldes; d’altra banda, el compromís de fer pedagogia i facilitar a les famílies informació sobre com estalviar en la seva factura elèctrica a través d’una correcta contractació i d’un ús responsable i eficient de l’energia.

conveni-ajuntament-caldes-3La tarifa social consistirà en l’aplicació d’un descompte del 25% sobre el preu de l’energia que comercialitza l’empresa calderina. El departament d’Acció Social de l’Ajuntament serà l’encarregat de valorar quins usuaris reuneixen els requisits per beneficiar-se d’aquesta mesura contra l’exclusió energètica de les famílies calderines.

Ser beneficiari de la tarifa social no exclourà als usuaris de rebre altres ajuts per al pagament total o parcial de factures de la llum segons els condicions que s’apliquen actualment des del departament d’Acció Social.

Aquest conveni entrarà en vigor el 2015 i tindrà una vigència de dos anys.

Per a l’Electra no és una novetat l’aplicació de mesures socials que li són opcionals, ja que des de l’any 2009 ha concedit el Bo Social als clients que hi tindrien dret només si contractessin amb una comercialitzadora de referència segons el Reial decret-llei 6/2009.

Tanmateix, després de cinc anys, l’empresa ha considerat que els criteris establerts en aquesta norma per a la concessió de descomptes en la factura de la llum han de ser revisats per tal d’ajustar els ajuts a les necessitats reals de les famílies. És per això que ha optat per elaborar un altre tipus de tarifa social amb la col·laboració de l’administració local.

Caldes de Montbui, 28 de novembre de 2014

Entrades recomanades