Jornada autoconsum

L’objectiu era explicar com les empreses adjudicatàries del Grup de Compra Agregada Rubí Brilla poden ajudar els membres en els seus projectes d’autoconsum

L’Electra Caldense Energia va participar el passat 1 de febrer a la jornada informativa sobre autoconsum per a empreses celebrada a la sala Fòrum de la Masia Can Serra de Rubí. La jornada estava organitzada per Rubí Brilla, el grup de compra agregada d’energia creat l’any passat per l’Ajuntament de Rubí i del que també en forma part l’Electra Caldense Energia.

El propòsit de la jornada era explicar a les empreses interessades com les comercialitzadores adjudicatàries de Rubí Brilla poden ajudar-les a posar en marxa els seus propis projectes d’autoconsum elèctric. També es van analitzar les modificacions normatives en matèria d’autoconsum energètic que es van aprovar l’octubre de l’any passat i que volen facilitar aquesta opció, eliminant traves administratives i penalitzacions com el polèmic “impost al sol”.

La jornada sobre autoconsum energètic per a empreses va comptar amb la participació d’Aida Cortés, Tècnica de Rubí Brilla; José Enrique Vázquez, Gestor energètic del Grup de Compra Agregada; i representants de les tres empreses comercialitzadores d’energia adjudicatàries del programa Rubí Brilla: l’Electra Caldense Energia, Adeinnova Energia i Oppidum Energia.

 

L’AUTOCONSUM ELÈCTRIC, UNA OPCIÓ ATRACTIVA PER A LES EMPRESES

Tal com es va posar de manifest durant la jornada celebrada a Rubí, l’autoconsum elèctric és una opció cada cop més atractiva per a les empreses i les entitats que volen reduir el cost de la seva factura energètica i la dependència de les variacions en els preus de l’electricitat.

Mitjançant la instal·lació de sistemes de generació elèctrica basats en energies renovables, com l’energia fotovoltaica o l’energia eòlica, les empreses poden millorar la seva competitivitat i alhora disminuir l’impacte que tenen en el medi ambient. En aquest sentit, l’Electra Caldense Energia té una àmplia experiència en instal·lacions d’autoconsum elèctric per a empreses i entitats.

El foment de l’autoconsum energètic és un dels objectius del programa Rubí Brilla, junt amb l’ús d’energia 100 % renovable per tal de reduir l’impacte en el medi ambient, i la compra agregada d’energia per abaratir el cost per als usuaris.

Des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa, el Grup de Compra Agregada d’Energia Rubí Brilla ha assolit un volum de 28 GWh d’electricitat i 69 punts de subministraments d’alta tensió i baixa tensió.

La primera licitació de Rubí Brilla, que va tenir lloc el juliol de l’any passat, va permetre als participants del programa obtenir un estalvi de fins al 50 % en el cost de l’electricitat en relació amb els preus de mercat.

Jornada autoconsum

Entrades recomanades